Isolatie is dé manier om meer comfort te creëren in huis en te zorgen voor een lagere energierekening. De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat we met z’n alle weer behoorlijk wat verstoken. De gestookte warmte verdwijnt zonder isolatie zeer snel uit een huis, en ook al houden de muren, de vloer en het dak het nodige tegen helaas verdwijnt 30% van de warmte toch echt naar buiten.

Om verlies van warmte te voorkomen moet er isolatie aangebracht worden in de woning. Om het goed aan te pakken is het raadzaam te beginnen met bodem- en vloerisolatie, hierdoor zorgt u ervoor u er namelijk niet alleen voor dat de kou vanuit de kruipruimte de woning niet meer kan intrekken maar zorgt u ook voor minder kans op schimmels en vocht.

Heeft u de kruipruimte onderhanden genomen en bespaart u graag meer energie ? Dan is spouwmuurisolatie de volgende stap. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de gestookte warmte van binnen en de wind, de kou en andere elementen van buiten naar binnen komen. Spouwmuurisolatie is een isolatie maatregel welk in vele gevallen binnen één dag kan worden uitgevoerd. Een groot voordeel aan spouwmuurisolatie is dat het in de winter niet alleen voor een warme leefruimte zorgt maar in de zomer ook voor een koele leefruimte. Spouwmuurisolatie is ten aller tijde een win, win situatie.

Nu de kruipruimte en spouwmuur geïsoleerd zijn is er nog één groot onderdeel welk onderhanden genomen kan worden namelijk, het dak. Dakisolatie is de laatste stap, het is een grote klus en vergt enige ervaring om op de juiste manier uit te voeren. Via het dak verliest de woning de meeste warmte, dit omdat warmte opstijgt. Dakisolatie kan worden aangebracht vanaf de binnen- of buitenzijde van het dak. Is het niet noodzakelijk dat de zolder wordt geïsoleerd is er een mogelijkheid om de zoldervloer te isoleren, hierdoor zorgt u er ook voor dat de gestookte warmte niet kan verdwijnen via het dak.

Deze artikelen zijn wellicht ook iets voor jou..